Muistoja menneeltä kuvauskaudelta 2016: osa 1 – Talvi

Kuvauskausi 2016 tuli päätökseen pari viikkoa sitten rallin SM-sarjan päätösosakilpailun merkeissä Tampereella. Jälleen kerran voi sanoa että vuosi kameran kanssa moottoriurheilun maailmassa oli todella hieno. Vuotta on toki reilusti vielä jäljellä, mutta omalla kohdalla moottoriurheiluun liittyvät tapahtumat on kierretty. Vuosi sisältä yhteensä 21 reissua erilaisiin moottoriurheilutapahtumiin. Vuosi alkoi tammikuussa AKK:n perinteisellä mitaligaalalla, Mestareiden illalla Jyväskylän Paviljongilla. Mestareiden illassa oma rooli oli olla tapahtuman kuvaaja Victor Engströmin kanssa.

Mestareiden illassa nähtiin myös rallin- ja rallicrossin maailmasta tuttuja kovia nimiä. (Tommi Mäkinen, Petter Solberg, Marcus Grönholm ja Jari-Matti Latvala)

Palkintogaalan jälkeen olikin aika siirtyä kotoisimmille vesille, kilpailujen pariin. Jyväskylästä matka jatkui seuraavana viikonloppuna Heinolaan, Rallin Suomen Juniorimestaruusarjan avausosakilpailuun. Talvi eteni mukavalla, ”kisa kerran viikossa”-tahdilla aina helmikuun puoliväliin saakka. Pieksämäen rallisprintin, Ruotsin Piteåssa ajetun talvirallicrossin, Kangasniemen F-rallisarjan ja Kuopion rallisprintin kautta oltiinkin nopeasti helmikuun puolivälissä. Talvi jatkui vielä helmikuun lopussa ja maaliskuun puolivälissä rallin SM-sarjan kahden osakilpailun merkeissä Mikkelissä ja Kuopion Tahkolla. Lopulta talvelle kertyi kahdeksan moottoriurheilutapahtumaa. Ylivoimaisesti parhaiten talvelta mieleen jäi  SM-rallien lisäksi pitkän tien päässä, Ruotsin Piteåssa ajettu RallyX-sarjan ”RallyX on Ice”-sarjan avausosakilpailu Ruotsin SM Veckanin yhteydessä. Esimerkillisen hieno tapahtuma Ruotsissa, missä perinteisten talvisten urheilulajien seuraksi ”SM-viikolle” oli tuotu mukaan myös moottoriurheilu moottorikelkkojen, trialin ja nyt myös rallicrossin merkeissä.

Rallicross toimii myös talvella jäädytetyllä rallicross-radalla

Talvikausi tarjosi jälleen kerran paljon hienoja tapahtumia ja lopulta kilpailutkin saatiin vietyä läpi talvisissa olosuhteissa. Lumi pöllysi, penkkoihin nojattiin, kamerat sekä salamat räpsyivät ja vauhtia riitti! Talvi on henkilökohtaisesti yksi parhaista ja siisteimmistä vuodenajoista kun se vaan on ”kunnon talvi”, pakkasta ja lunta 😉 . Maaliskuussa ajetun Kuopion SM-rallin jälkeen ei sitten lumi enää juurikaan pöllynnyt vaan oli aika viettää pientä kevättaukoa ennen kesäkauden avausta.

Tarkoitus on että talvikausi 2017 tulee olemaan vähintään yhtä hieno, toivotaan siis lunta ja pakkasta heti joulukuusta saakka että saadaan sitten tammikuussa nauttia talvisista osakilpailuista heti ensimmäisestä viikonlopusta lähtien 😉

// Toni

2017-05-19T10:31:08+00:00